*Mission:* To ensure the dignity and independence of all older Alaskans, and to assist them to lead useful and meaningful lives through planning, advocacy, education, and interagency cooperation.

#### Meeting Goals/Outcomes

- 1. Receive updates on previous quarter activities from Commissioners, staff, and partners and assess how these may have impacted the lives of seniors.
- 2. Learn about the status of COVID-19 in Alaska and determine next steps for recovery.
- 3. Conduct senior listening sessions and gather input from seniors who live in the Fairbanks area.

#### Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/9672806987?pwd=TFFudFRpRittWTF1VDNaWDUxeDVaZz09

Meeting ID: 967 280 6987 Passcode: 907

Dial by your location

- +1 346 248 7799 US (Houston)
- +1 669 900 6833 US (San Jose)
- +1 253 215 8782 US (Tacoma)

### Day 1 – Monday, May 9, 2022

| Schedule | Торіс  | Discussion<br>Leader | Time          |
|----------|--|----------------------|---------------|
| 2:30 pm  | Welcome/Call to Order  | Bob Sivertsen        | 5 min         |
|          | Mission Moment – Age My Way – Older American's Month   | Bob Sivertsen        | 5 min         |
|          | Approval of Agenda   | Bob Sivertsen        | 1 min         |
|          | Approval of Minutes  | Bob Sivertsen        | 4 min         |
| 2:45 pm  | Commissioner Reports<br>Legislative Committee<br>Pioneers Home Advisory Board<br>Governor's Council Report | Committee<br>Chairs  | 45 min        |
| 3:30 pm  | Break  |                      | 15<br>minutes |

| 3:45 pm          | Fairbanks Area Seniors  | Darlene Supplee  | 15 min |
|------------------|---|------------------|--------|
| 4:00 pm          | Administration for Community Living (ACL)<br>Update on goals of new administration and American Rescue<br>Plan (ARP) funds. | Louise Ryan, ACL | 30 min |
| 4:30 pm          | AHFC Senior Housing   | Jim McCall       | 30 min |
| 5:00 –5:30<br>pm | Commissioner's Comments & Adjourn   |                  | 30 min |

#### Meeting Goals/Outcomes

- 1. Receive updates on previous quarter activities from partners and its impact on seniors
- 2. Learn about the status of COVID-19 in Alaska and its impact on seniors
- 3. Conduct senior listening sessions and gather input from seniors who live in the Fairbanks Area

#### Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/9672806987?pwd=TFFudFRpRittWTF1VDNaWDUxeDVaZz09

Meeting ID: 967 280 6987 Passcode: 907

Dial by your location

+1 346 248 7799 US (Houston)

+1 669 900 6833 US (San Jose)

+1 253 215 8782 US (Tacoma)

### Day 2 – Tuesday, May 10, 2022

| Schedule | Торіс                                  | Discussion<br>Leader                 | Time   |
|----------|--|--------------------------------------|--------|
| 9:00 am  | Welcome/Call to Order                  | Bob Sivertsen                        | 5 min  |
| 9:05 am  | State Plan on Aging Planning Committee | Jan Engan                            | 60 min |
| 10:05 am | Public Comment                         |                                      | 15 min |
| 10:20 am | AARP                                   | Teresa Holt                          | 15 min |
| 10:35 am | Update on the Dementia Collaborative   | Consultant,<br>Kim<br>Champney       | 20 min |
| 10:55 am | Information on the Funding Formula     | Louise Ryan,<br>ACL                  | 30 min |
| 11:25 am | Driving time                           |                                      |        |
| 12:00 pm | Lunch at the Fairbanks Pioneer Home    | Fairbanks<br>Pioneer<br>Home         |        |
| 1:15 pm  | Alaska Mental Health Trust Authority   | Steve<br>Williams /<br>Kelda Barstad | 30 min |

| 1:45 pm | Adult Protective Services              | Sandra<br>Jenkins    | 15 min |
|---------|--|----------------------|--------|
| 2:00 pm | Alzheimer's Resource of Alaska         | Pam Kelly            | 15 min |
| 2:15 pm | Office of the Long-Term Care Ombudsman | Stephanie<br>Wheeler | 15 min |
| 2:30 pm | Break                                  |                      | 15 min |

| 2:45 pm | Mature Alaskans Seeking Skills Training (MASST) Program  | Rita Gray   | 15 min |
|---------|--|---|--------|
| 3:00 pm | Fairbanks Native Association                             | Invited   | 30 min |
| 3:30 pm | AgeNet   | Marianne<br>Mills                                 | 15 min |
| 3:45 pm | Senior and Disabilities Services Report                  | John Lee  | 30 min |
| 4:15 pm | Division of Vocational Rehabilitation                    | Director,<br>Duane<br>Mayes, Senior<br>Employment | 30 min |
| 4:45 pm | Budget Review  | Nicole Wery-<br>Tagaban;<br>Justin<br>Gundersen   |        |
| 5:00 pm | Meet in groups for Wednesday's listening sessions groups | All   | 15 min |
| 5:15 pm | Wrap up, Adjourn Day 2                                   | Bob Sivertsen                                     |        |

### Day 3 – May 11, 2022

#### Senior Listening Sessions - Various Locations Around Fairbanks Area

*Mission:* To ensure the dignity and independence of all older Alaskans, and to assist them to lead useful and meaningful lives through planning, advocacy, education, and interagency cooperation.

#### **Meeting Goals/Outcomes**

- 1. Receive updates on previous quarter activities from partners and its impact on seniors
- 2. Learn about the status of COVID-19 in Alaska and its impact on seniors
- 3. Conduct senior listening sessions and gather input from seniors who live in the Fairbanks area

### **Listening Sessions**

Golden Towers – 10:00 am -12:00 pm

Delta Junction – 10:00 am - 12:00 pm

Salcha Senor Center 2:30 pm -4:30 pm

Nenana – 12:00 pm – 2:00 pm

North Pole - 1:30 pm - 3:30 pm

Fairbanks Native Association – 2:00 pm - 4:00 pm

Veterans Meeting – 2:00 pm – 4:00 pm

Moore Street Apartments – 2:00 pm - 4:00 pm

Annex Location – Fairbanks Senior Center - 5:30 pm – 7:30 pm 1255 Airport Way (Next to Planet Fitness)

Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/9672806987?pwd=TFFudFRpRittWTF1VDNaWDUxeDVaZz09

Meeting ID: 967 280 6987 Passcode: 907 One tap mobile +13462487799,,9672806987# US (Houston) +16699006833,,9672806987# US (San Jose)

#### Day 4 – May 12, 2022

| Schedule | Торіс  | Discussion<br>Leader | Time   |
|----------|--|----------------------|--------|
| 8:30 am  | Welcome/Call to Order                              | Bob Sivertsen        | 5 min  |
| 8:35 am  | Senior Listening Sessions - Debrief and Discussion | Jan Engan            | 10 min |
| 8:45 am  | Groups Debrief                                     |                      |        |
| 11:15 am | Wrap up - Adjourn                                  | Bob Sivertsen        |        |